·
·

Prepping för det nya året

Nu när julen har kommit och gått är det dags att förbereda sig för det 2023. Här följer några praktiska tips för prepping för det nya året. Om du bestämt dig för att preppa så finns det mycket bra beredskapsinformation på olika sajter. Det finns mycket kunskap att hämta och mycket arbete att göra. Om […]

Share

Nu när julen har kommit och gått är det dags att förbereda sig för det 2023. Här följer några praktiska tips för prepping för det nya året.

Foto: Skye Sagisi. Nyår

Om du bestämt dig för att preppa så finns det mycket bra beredskapsinformation på olika sajter. Det finns mycket kunskap att hämta och mycket arbete att göra. Om du startar från grunden, så kan det kännas som väldigt mycket. Du behöver inte bara köpa och sätta ihop ett kit för varje familjemedlem, plus anpassa dem för dina individuella behov, plus rotera innehållet var sjätte månad; det finns också matförvaring att tänka på. Om du tar en titt på allt som behöver göras och sedan skjuter det på framtiden så är det fullt förståeligt. Du skulle inte vara den första.

Prepping som nyårslöfte?

Som med vilket nyårslöfte som helst räcker det inte att bara säga: "Jag ska göra prepping för det nya året och köpa och organisera all min matförvaring nu!". Det kommer inte att vara effektivt. Det är frestande att lägga en stor summa pengar på dina förnödenheter och sedan aldrig tänka på det igen. Men man känner sig nöjd med att man har uppnått ditt mål. Gör det inte. Om du t.e.x. köpte din matförvaring för ett år sedan eller för tio år sedan och aldrig tänkt på den igen, kan du mycket väl behöva börja om. Fokusera istället på små, nåbara beredskapsmål som ger konkreta resultat. Här är några exempel:

Tips på nåbara beredskapsmål:

  1. Avsätt x kronor varje månad, öronmärkta för att läggas på matförvaring eller förnödenheter för ditt beredskapslager.
  2. Om du redan har ett beredskapslager, gå igenom det två gånger per år för att rotera ut sådant som blivit gammalt. Det är också bra att byta kläder efter säsong.
  3. En gång i månaden, utvärdera din matförvaring, bestäm vad som ska roteras omedelbart och se till att ersätta saker du ätit.
  4. Åk och campa någon gånger under sommaren för att bli bekant med utrustningen i ditt beredskapslager.
Chili mac

Om du håller fast vid dessa mål kommer du att vara på god väg, även om du inte har allt färdigt och iordning i slutet av 2023. Ännu viktigare är att du har skapat en vana att göra krisberedskap till en del av ditt liv. Du kommer att ha lärt dig nya färdigheter och du kommer att bli mer bekant med dina och din familjs beredskapsbehov. Detta kommer att bli mycket mer effektivt på lång sikt.

Lycka till med din prepping för det nya året!

P.S. Måltider ReadyHour har en hållbarhet upp till 25 år. Mycket praktiskt då du slipper rotera ditt matlager och kan vara lugn i vetskapen att du har god & näringsrik mat i beredskap som håller mycket länge.

Taggar:

krisberedskap

långhållbarhet

prepping

beredskapslager

matlager

Share