·
·

Prepping för en VM-fest!

Prepping för en VM-fest är precis som att förbereda sig för en nödsituation (nästan i alla fall)… Är du värd för en Fotbolls-VM fest på söndag? Det finns mycket att förbereda sig för, så om du inte har börjat med din prepping, är det bäst att du gör det! Att förbereda sig för nödsituationer är […]

Share

Prepping för en VM-fest är precis som att förbereda sig för en nödsituation (nästan i alla fall)...

Är du värd för en Fotbolls-VM fest på söndag? Det finns mycket att förbereda sig för, så om du inte har börjat med din prepping, är det bäst att du gör det! Att förbereda sig för nödsituationer är ungefär som att vara värd för en fantastisk fest.

Steg 1: Planering

Fotboll, foto: Connor Coyne

Först och främst, vill du ens vara värd för en VM-fest? Du kanske inte är festfixare men kan ett och annat om att förbereda dig inför nödsituationer? Bra, då börjar du med att göra en lista över allt du behöver som prepping för en VM-fest. Denna lista bör innehålla mat, dryck och andra nödvändiga förnödenheter. Fotbollsrekvisita? Det kan du ge dig på. Chips & dip? Gärna det. En reservkraftgenerator? Man vet aldrig. Om VM-arenan kan få strömavbrott, så kan ditt hem också. Att preppa för en nödsituation är mycket likt att preppa för en fest. Du behöver mat, dryck (helst vatten i det här fallet) och annan utrustning för att hålla dig bekväm under en krissituation.

Steg 2: Inköp

Om du inte hinner till butiken i tid och kan nu inte köpa ditt favoritsnacks. Att göra en plan för vilken mat du ska bjuda dina gäster på är bra, men om du glömmer att göra shoppingen kommer det att finnas många som undrar vart dippen tog vägen (för att inte tala om chipsen). För att undvika eventuella pinsamheter, se till att du kommer till butiken före finaldagen. Ännu bättre, gå en vecka tidigare. Annars kommer alla andra festplanerare att köpa slut på de bästa snacksen.

Samma sak gäller för nödsituationer. Skaffa maten, vattnet och utrustningen du behöver i god tid innan de första varningstecknen på en nära förestående nödsituation. Att vänta för länge kan inte bara leda till tomma hyllor, utan även tomma magar och stress. Dessutom får man i de flesta nödsituationer ingen varning alls i förväg. Det är därför som något av det bästa du kan göra är att förbereda dig så tidigt som möjligt.

Steg 3: Öva

Ingenting förstör en VM-fest som att inte veta vilken kanal som sänder finalen. På samma sätt, om du inte vet hur du förbereder dina torkade måltider, använder din generator eller vet hur din övriga nödutrustning fungerar, kan du ha en tuff första natt under en nödsituation. Lär känna din utrustning. Lär dig hur du förbereder de torkade måltiderna. Gå igenom allt innan så att du vet vad du ska göra när det är dags. Och, kanske viktigaste preppingen för VM-festen, se till att du tränar din bästa målgest för att göra maximal succé på festen!

Fotbolls-VM fans. Foto: Ronny Sison

Steg 4: Ha det så kul

Nödsituationer är inte alltid de trevligaste upplevelserna, men din upplevelse av dem kan förbättras genom ordentliga förberedelser. En snöstorm som ger strömavbrott i tre dagar? Är du förbered kommer du åtminstone att ha nödljus, värme och förmågan att förbereda goda, varma måltider. Motorstopp på en skogsväg? Lyckligtvis har du filtar, mat och vatten tills hjälpen kommer. Drar fotbollsmatchen ut på tiden? Då finns det åtminstone god mat för att hålla dig sysselsatt!

Prepping för fotbolls-vm fest. Foto: Eduardo Busti

Taggar:

krisberedskap

prepping

torkadmat

fotbolls-vm

fotboll

Share