·
·

Fjällvandring

En fjällvandring är en otroligt vacker naturupplevelse och något många har på sin ’bucket list’. Det finns väldigt många vandringsleder och utflyktsmål att njuta av. Tänndalen I Tänndalen kan man te.x. vandra till Helags sydtopp med sina 1797 m.ö.h är Sveriges högsta topp söder om polcirkeln. Turen är otroligt vacker, med Helags branta östvägg som […]

Share

En fjällvandring är en otroligt vacker naturupplevelse och något många har på sin 'bucket list'. Det finns väldigt många vandringsleder och utflyktsmål att njuta av.

Tänndalen

I Tänndalen kan man te.x. vandra till Helags sydtopp med sina 1797 m.ö.h är Sveriges högsta topp söder om polcirkeln. Turen är otroligt vacker, med Helags branta östvägg som möts upp av Svergies sydligaste glaciär.

2015 utsåg National Geographic Helags till en av världens tio vackraste toppturer. Färden mot toppen går kring Helags karaktäristiska grytformation, runt Sveriges sydligaste glaciär upp mot toppen. Stigningen från stationen är 750 höjdmeter och utsikten från toppen är fantastisk! Man har utsikt över majestätiska fjäll: Sylarna, Snasahögarna, Bunnerfjällen, Härjångsfjällen och Predikstolen, alla skönheter på sitt eget sätt.

Renar på fjället

Man kan även utforska fjällvärlden med mouintain bike, kanot eller kajak. Eller varför inte försöka fånga harr, röding eller öring? Det finns mer än 200 sjöar och över 300 kilometer strömmande vatten i området.

Packningstips

Det gäller att vara väl förberedd för att kunna njuta av sin fjällvandring till max. Turistföreningen har en lista på tips:

Vad ska jag packa?

  • Underkläder i ull/syntet att ha närmast kroppen.
  • Skaljacka som även är vattentät.
  • Väl ingångna vandringsskor.
  • Extra sockor. ...
  • Dunjacka/varm tröja, mössa, vantar.
  • Rena och bekväma kläder att byta om till, samt extra underställ.
  • Tvål som fungerar för tvätt, städ och disk.
  • Mat och dryck.

På Prephaven har vi många goda maträtter som är enkla att packa, de är lätta och tar liten plats. Te.x. vårt populära 72-timmars paket med måltider för 3 dagar som lätt får plats i din packning.

Fjällvandring 72-timmars paket

Trevlig tur!!

Taggar:

friluftsliv

fjällvandring

vandringstips

torkadmat

Share