·
·

Prepping praktiska råd

Varför ska man preppa? Vi bör preppa för att kunna vara förberedda vid en eventuell kris. MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) rekommenderar att vi förbereder oss på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, långvariga strömavbrott, it-attacker eller militära konflikter ger. Här kommer några praktiska råd för prepping. Hur ska man tänka för att bli […]

Share

Varför ska man preppa?

Vi bör preppa för att kunna vara förberedda vid en eventuell kris. MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) rekommenderar att vi förbereder oss på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, långvariga strömavbrott, it-attacker eller militära konflikter ger. Här kommer några praktiska råd för prepping.

Foto: Carlos de Torro. Prepping

Hur ska man tänka för att bli en bra prepper?

För att bli en bra prepper bör man göra upp en enkel plan, tänka efter före så att man kan vara förberedd för en eventuell nödsituation för sig själv och sina nära & kära.

Vilken typ av mat ska man ha på lager?

30 dagars paket. Praktiska råd för prepping på Prephaven

Myndigheterna rekommenderar att vi har mat för minst en vecka. Det ska vara mat som klarar rumstemperatur och har lång hållbarhet, ju längre desto bättre. Den ska också vara enkel att laga te.x. på ett gasolkök. Viktigt är också att maten är energität och innehåller ditt behov av vitaminer, mineraler och näringsämnen. Här på Prephaven hittar du paket för 72 timmar eller 30 dagar. Det större 30 dagars paketet innehåller även energidryck. Produkterna har dessutom upp till 25 års hållbarhet.

Förutom preppingmat, vad är viktigt att tänka på?

En radio och extra batterier är viktigt för att få nödvändig information vid kris.

Vatten. Förvara vatten i dunkar, det håller i ca 6 månader.

Ett gasolkök för att kunna laga mat om man inte har el.

Ljus, te.x. värmeljus eller gravljus som har lång brinntid

Tändstickor och / eller tändare

Ljusstavar, eller glowsticks, lyser upp under många timmar vid ett elavbrott

Räddningsfiltar, så kallade rymdfiltar, reflekterar din kroppsvärme och håller dig varm.

Ficklampa och solcellsladdare.

Toalettpapper.

Förstahjälpen kit.

Räddningstäcke

Mer praktiska råd för prepping:

Det är alltid bra att prata med familjen och gå igenom vad som finns i ert lager och ge praktiska prepping råd hur man ska bete sig vid kris. Värme, vatten och mat är det viktigaste att säkerställa. Testa gärna att laga mat på stormköket så att du vet hur det fungerar.

Till sist, man kan börja att preppa de viktigaste sakerna och sedan fylla på sitt lager allt eftersom. Börja med vatten och mat, fyll sedan på succesivt. Någonting är alltid bättre än ingenting.  Det finns många böcker och bloggar som ger bra information för den som vill läsa mer. Hos oss på Prephaven kan du hitta många av de saker du behöver på ditt lager.

Skafferi praktisk prepping mat

Taggar:

krisberedskap

lufttorkad mat

prepping

mat lång hållbarhet

Share