Vikten av bra mat i nödsituationer - PrepHaven

Det här är VÅR historia

Vikten av bra mat i nödsituationer

Varför är det viktigt med bra mat i nödsituationer?

Du måste vara frisk och stark under en nödsituation, och mat är ett sätt att uppnå det. Under tider av osäkerhet och nödsituationer kan det dock vara svårt att få tag på bra mat från traditionella källor, till exempel stormarknader. Men om du har ett lager av mat till hands kan du klara av nästan vilken nödsituation som helst samtidigt som du håller dig mätt. Betrakta ditt matförråd som en form av försäkring; det finns där för när tiderna blir tuffa. Leveransbilar kan ha svårt att ta sig till din lokala livsmedelsbutik på grund av katastrofer eller till och med en arbetarstrejk. Men om du har ett matlager för nödsituationer har du mat att förlita dig på tills allt återgår till det normala. På samma sätt kan ett strömavbrott göra det svårt att laga maten i ditt skafferi. Om du har torkad mat på lager kan du fortfarande äta en god, hemlagad, näringsrik måltid – även utan ström. Du kanske till och med blir utan jobb, men om du har byggt upp ditt matförråd för nödsituationer kan du fortfarande mata din familj med läckra, hälsosamma måltider tills du kan komma på fötter igen.

Ditt lager kan inte bara rädda dig i händelse av en katastrof, utan det kan också spara pengar. Din mat kan hålla i flera år, vilket innebär att när kostnaden för mat i livsmedelsbutiken stiger, förblir din kostnad för mat i lagret konstant.

Komma igång med matlager

Att ha extra mat till hands är inte bara bra för katastrofer, utan även för vardagsmatlagning! Innan du springer till affären, ta en tur till ditt matförråd och börja använda de ingredienser du har lagrat. När allt kommer omkring vill du ändå se till att rotera en del av ditt livsmedelsförråd, och daglig matlagning är ett smart sätt att göra det.

Hur ofta du roterar maten i ditt nödförråd beror på vilken typ av mat det är. Om du förvarar mat som du köpt i en livsmedelsbutik har den med största sannolikhet en kort hållbarhet och måste därför roteras ganska ofta. Våra produkter har en mycket längre hållbarhet, upp till 25 år! Se bara till att du för ett register över all mat du har så att du vet när det är dags att rotera.

Våra produkter är alla tillverkade med högsta kvalitet och du kan lita på dem för alla typer av scenarier. Oavsett om du är fast i ditt hem på grund av en snöstorm, strömavbrott, pandemi eller någon annan händelse som kan störa kedjan av matförsörjning.

PrepHavens Favoriter (3 måltider, 16 portioner)

En box med PrepHavens utvalda favoriter är här! Produkter som passar lika bra för Hemberedskap som för Fri...

ReadyHour Enveckaspaket (7 maträtter / 50 portioner + dryck)

Detta enveckaspaket innehåller mat för en vecka för minst en person, vilket är vad MSB rekommenderar att m...